

Det är lunchtid, och Teddy vet redan var han hör hemma: vid picknickbordet.
Inget ätande på marken. Den här svarta björnen på reservatet Lions Tigers & Bears i San Diego, Kalifornien, slår sig ner på bänken, vilar underarmarna mot träet och håller sitt mellanmål i tassarna, med hållningen hos någon som väntar på att bli serverad en andra portion.
Indiska svartbjörnar är skickliga födosökare: mellan 70 och 90% av deras kost består av växter, och de äter frukt, nötter, örter, rötter, svampar och till och med honung. Då och då äter de också insekter och smådjur.
På reservatet äter Teddy och hans följeslagare en balanserad kost med berikning som uppmuntrar deras naturliga födosöksbeteenden, för att hålla dem friska och aktiva. Picknickbordet verkar dock ha varit hans egen idé.
